Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht
Grondwerkzaamheden

Kopare Landal Drentse Lagune

19 april 2021

In opdracht van Kopare Development is Van Spijker aan het werk op de Drentse Lagune te Westerbork. De Drentse Lagune is een onderdeel van Landal Greenparks. Hier worden 114 woningen gebouwd in zestien verschillende varianten. Alle huisjes komen rondom een meer te staan zodat het de sfeer van Ibiza heeft. Van Spijker heeft de opdracht gekregen om de grond bouw- en woonrijp te maken. Dit betreft de realisatie van de recreatieplas, grondwerk van de kavels, het aanleggen van wegen, riolering en overige voorzieningen. Er wordt dus gezorgd voor de onder- en bovengrondse infra. De woningen worden gebouwd door Brands Bouw BV uit Emmen.

Omgeving

Niet eenheid maar juist diversiteit is het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de Drentse Lagune. De variatie in woningtypen en architectuur rond een strandmeer geeft het resort de sfeervolle uitstraling en allure die past bij de omgeving.

De beleving van het strandmeer staat centraal bij het ontwerp van de zestien woningvarianten. Alle woningen zijn gesitueerd op ruime kavels eigen grond. De woon- en eetruimten zijn zoveel mogelijk georiënteerd op de tuinen en het strandmeer. De woningen aan het water beschikken over een eigen strand of steiger.

Om de uitstraling van het resort ultiem tot zijn recht te laten komen, wordt de groenvoorziening tot in de puntjes afgestemd op de woningen en het strandmeer. Natuurlijke overgangen met bentgras, helmgras, eik, berk en els sluiten naadloos aan bij de omgeving. Rozenbottelstruik, meidoorn, sleedoorn, duindoorn, els en liguster bieden privacy in de privétuin. 

Planning

Fase 1 + 2: Bouw-/woonrijp maken voor +-75 woningen; maart 2021 t/m begin 2022.

Fase 3: Start september 2021 t/m eind 2022.

Vacatures