Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Stagiaires

In overleg

Timmer jij via Van Spijker aan de basis van jouw leerweg?

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste stagiaires of afstudeerders. Dus volg jij een opleiding en ben je op zoek naar een stage- of leerwerkplek? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Bij Van Spijker Infrabouw begeleiden we jaarlijks meerdere stagiaires en BBL-ers van diverse opleidingen. Niet alleen maar om te laten zien hoe ontzettend gaaf onze civieltechnische wereld is, maar ook omdat wij energie krijgen van jouw frisse blik. Jij bent tenslotte onze toekomstige collega!

Zowel op kantoor als buiten in de uitvoering hebben wij mogelijkheden. Momenteel zoeken wij stagaires voor de projecten in  Groningen, Meppel, Zevenbergen, Nijmegen en Almere: 

  • Project De Suikerzijde LVV, Gemeente Groningen – plaats voor 2 stagiaires in de uitvoering of werkvoorbereiding 

De Suikerzijde wordt het nieuwe, toekomstgerichte stadsdeel op het terrein van de voormalige Suikerfabriek in Groningen, vlakbij het centrum van de stad. Om de bereikbaarheid tussen dit nieuwe stadsdeel en het centrum van Groningen te verbeteren, gaan wij een nieuwe verbinding voor fiets en voetgangers realiseren. Deze verbinding gaat onder de westelijke ringweg en het spoor naar Roodeschool door.

Dit betekent dat wij onder meer de volgende werkzaamheden gaan verrichten:

  • Aanleg onderdoorgang (voor fietsers en voetgangers) met een spoor dragend deel en verkeersdek
  • Aanleg faunapassages
  • Aanleg leuningwerk, trappen, verlichting
  • Aanleg verhardingen
  • Grondwerk

De voorbereidingswerkzaamheden starten in mei 2022, waarna de werkzaamheden buiten rond februari 2023 beginnen. Het project dient in november 2024 klaar te zijn. Op de volgende website is veel informatie (o.a. video’s) te vinden over het project waardoor je een goed beeld krijgt van het project: https://gemeente.groningen.nl/desuikerzijde

  • Project Zevenbergen  – plaats voor 1 stagiaire werkvoorbereiding op kantoor in Meppel

Voor de Provincie Noord-Brabant realiseren we in samenwerking met Mourik Infra uit Groot-Ammers de nieuwe rondweg N28 rondom Zevenbergen. Van Spijker Infrabouw is hierbij verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van 3 kunstwerken, een viaduct over het spoor, een tunnel onder de randweg en een brug over een watergang.

Momenteel zijn we druk bezig met de engineering (UAV-Gc)  welke tot eind 2024 duurt. Daarna (eind 2024-begin 2025) starten we met de uitvoering op locatie. Meer informatie vind je op https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/wegenprojecten-in-brabant/n285/n285-noordelijke-randweg-zevenbergen.

  • Project Nobelhorst Almere – plaats voor 1 stagiaire in de uitvoering op locatie

Interesse in prefab beton in combinatie met een uitdagende stage? Dan is ons project in Almere zeker een plek waar je heel veel gaat leren. 

Op ons project in Almere realiseren we zes nieuwe bruggenn. Het betreft een nieuwbouwwijk met veel water. De uitdagingen zijn dan dat er weinig werkruimte is en we daarnaast ook een korte doorlooptijd hebben. Om ervoor te zorgen dat we toch de planning kunnen halen wordt er veel prefab gefabriceerd in onze eigen werkplaats in Meppel.

  • Project Meppel – plaats voor 1 stagiaire combinatie werkvoorbereiding en uitvoering in Meppel

Voor de Gemeente Meppel realiseren we op dit moment in het nieuwbouwplan Nieuwveense Landen elf bruggen en duikers. De opdracht behelst het ontwerpen en realiseren van deze (wandel- fiets en auto) bruggen en duikers in Bouwteamverband. Momenteel zijn we druk doende met de Engineering. In het voorjaar van 2024 zal de uitvoering van de bruggen op locatie gaan starten, waarbij we veel onderdelen gaan prefabriceren in onze prefab-betonfabriek te Meppel.

  • Project Nijmegen Heyendaal - plaats voor 1 stagiair combinatie werkvoorbereiding in Meppel en uitvoering op locatie in Nijmegen (vanaf week 15-2024)

Voor onze opdrachtgever Prorail renoveren we, op basis van een UAV-GC contract, het station en de stationsomgeving van Station Nijmegen Heyendaal. Op dit moment zijn we bezig met de werkvoorbereiding en engineering van dit station. Vanaf het voorjaar van 2024 gaat het project op locatie in uitvoering, waarbij onder meer een nieuwe stationsoutillage wordt aangebracht, fietsenstallingen worden vernieuwd, trapopgangen worden gerealiseerd, liftopgangen worden vervangen en een nieuwe traverse (loopbrug) wordt aangebracht. Voor dit project zijn er in 2024 een viertal treinvrije periodes gepland.

 

Genoeg uitdagingen dus voor jou om zowel in de werkvoorbereiding en/of in de uitvoering heel veel te leren! Dat gecombineerd met jouw enthousiasme en ons leuke team, maakt dat je zeker een toffe tijd gaat hebben bij Van Spijker.

 

Dat je tijdens je stage bij Van Spijker veel leert, krijgen wij regelmatig te horen. Bijvoorbeeld van Janko de Wolde, die na zijn studie Civiele Techniek aan Windesheim Zwolle, nu in dienst is getreden bij Van Spijker:

'Ik heb het erg naar mijn zin bij Van Spijker. Ik heb tijdens mijn stage vooral in de uitvoering gewerkt en ben nu in dienst als junior uitvoerder. In eerste instantie werd ik ingewerkt, zo leerde ik de weg een beetje kennen en wist ik goed bij wie ik met welke vraag kon aankloppen. Daarna word je ook gewoon 'losgelaten' en mag je zelf je werkzaamheden gaan doen en indelen. Ik wil niet zeggen dat ik echt in het diepe werd gegooid, maar dat voelde soms natuurlijk wel een beetje zo omdat je alles nog moet leren. De vrijheid en ruimte die ik bij Van Spijker heb gekregen om ook echt veel te leren kan ik echt waarderen. 

Ik heb veel geleerd van de stage, maar ook heb ik het super naar mijn zin gehad. De sfeer onderling is gewoon heel goed! Als ik een vraag had dan kon in echt bij iedereen terecht.. Je wordt serieus genomen en er wordt iets met je input gedaan. Soms word je in het diepe gegooid en moet je zelf veel uitzoeken, contacten leggen en informatie verzamelen. Dit is uitdagend, maar ondertussen leer je heel veel van het proces en kom je zaken tegen waar je anders nooit aan had gedacht.'

 

Ben jij benieuwd hoe jouw stage er bij ons uit kan gaan zien? Neem dan contact met ons op via 0522-252589 of mail je CV en motivatie naar sollicitatie@vsib.nl, ter attentie van Nicole van der Geest (Personeelszaken).

Vacatures

Vacatures