Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Stagiaires

In overleg

Timmer jij via Van Spijker aan de basis van jouw leerweg?

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste stagiaires of afstudeerders. Dus volg jij een opleiding en ben je op zoek naar een stage- of leerwerkplek? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Bij Van Spijker Infrabouw begeleiden we jaarlijks vele stagiaires en BBL-ers van diverse opleidingen. Niet alleen maar om te laten zien hoe ontzettend gaaf onze civieltechnische wereld is, maar ook omdat wij energie krijgen van jouw frisse blik. Jij bent tenslotte onze toekomstige collega!

Zowel op kantoor als buiten in de uitvoering hebben wij mogelijkheden. De stageplaatsen voor de periode vanaf september 2024 zijn inmiddels allemaal ingevuld, maar vanaf februari 2025 hebben wij weer mogelijkheden!

Omdat het nu nog lastig in te schatten is op welke projecten we dan mogelijkheden hebben, hier een kort overzicht van de stageplaatsen van de afgelopen periode:

  • Project Nobelhorst Almere – plaats voor 1 stagiaire in de uitvoering op locatie

Interesse in prefab beton in combinatie met een uitdagende stage? Dan is ons project in Almere zeker een plek waar je heel veel gaat leren. 

Op ons project in Almere realiseren we zes nieuwe bruggenn. Het betreft een nieuwbouwwijk met veel water. De uitdagingen zijn dan dat er weinig werkruimte is en we daarnaast ook een korte doorlooptijd hebben. Om ervoor te zorgen dat we toch de planning kunnen halen wordt er veel prefab gefabriceerd in onze eigen werkplaats in Meppel.

  • Project Meppel 

Voor de Gemeente Meppel realiseren we op dit moment in het nieuwbouwplan Nieuwveense Landen elf bruggen en duikers. De opdracht behelst het ontwerpen en realiseren van deze (wandel- fiets en auto) bruggen en duikers in Bouwteamverband. Momenteel zijn we druk doende met de Engineering. In het voorjaar van 2024 zal de uitvoering van de bruggen op locatie gaan starten, waarbij we veel onderdelen gaan prefabriceren in onze prefab-betonfabriek te Meppel.

  • Project Nijmegen Heyendaal 

Voor onze opdrachtgever Prorail renoveren we, op basis van een UAV-GC contract, het station en de stationsomgeving van Station Nijmegen Heyendaal. Op dit moment zijn we bezig met de werkvoorbereiding en engineering van dit station. Vanaf het voorjaar van 2024 gaat het project op locatie in uitvoering, waarbij onder meer een nieuwe stationsoutillage wordt aangebracht, fietsenstallingen worden vernieuwd, trapopgangen worden gerealiseerd, liftopgangen worden vervangen en een nieuwe traverse (loopbrug) wordt aangebracht. Voor dit project zijn er in 2024 een viertal treinvrije periodes gepland.

Genoeg uitdagingen dus voor jou om zowel in de werkvoorbereiding en/of in de uitvoering heel veel te leren! Dat gecombineerd met jouw enthousiasme en ons leuke team, maakt dat je zeker een toffe tijd gaat hebben bij Van Spijker.

 

Dat je tijdens je stage bij Van Spijker veel leert, krijgen wij regelmatig te horen. Bijvoorbeeld van Janko de Wolde, die na zijn studie Civiele Techniek aan Windesheim Zwolle, nu in dienst is getreden bij Van Spijker:

'Ik heb het erg naar mijn zin bij Van Spijker. Ik heb tijdens mijn stage vooral in de uitvoering gewerkt en ben nu in dienst als junior uitvoerder. In eerste instantie werd ik ingewerkt, zo leerde ik de weg een beetje kennen en wist ik goed bij wie ik met welke vraag kon aankloppen. Daarna word je ook gewoon 'losgelaten' en mag je zelf je werkzaamheden gaan doen en indelen. Ik wil niet zeggen dat ik echt in het diepe werd gegooid, maar dat voelde soms natuurlijk wel een beetje zo omdat je alles nog moet leren. De vrijheid en ruimte die ik bij Van Spijker heb gekregen om ook echt veel te leren kan ik echt waarderen. 

Ik heb veel geleerd van de stage, maar ook heb ik het super naar mijn zin gehad. De sfeer onderling is gewoon heel goed! Als ik een vraag had dan kon in echt bij iedereen terecht.. Je wordt serieus genomen en er wordt iets met je input gedaan. Soms word je in het diepe gegooid en moet je zelf veel uitzoeken, contacten leggen en informatie verzamelen. Dit is uitdagend, maar ondertussen leer je heel veel van het proces en kom je zaken tegen waar je anders nooit aan had gedacht.'

Ben jij benieuwd hoe jouw stage er bij ons uit kan gaan zien? Neem dan contact met ons op via 0522-252589 of mail je CV en motivatie naar sollicitatie@vsib.nl, ter attentie van Nicole van der Geest (Personeelszaken).

 

 

Vacatures

Vacatures