Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Stagiair(e)

in overleg

Timmer jij via Van Spijker aan de basis van jouw leerweg?

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste stagiaires of afstudeerders. Dus volg jij een opleiding en ben je op zoek naar een stage- of leerwerkplek? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!

Bij Van Spijker Infrabouw begeleiden we jaarlijks meerdere stagiaires en BBL-ers van diverse opleidingen. Niet alleen maar om te laten zien hoe ontzettend gaaf onze civieltechnische wereld is, maar ook omdat wij energie krijgen van jouw frisse blik. Jij bent tenslotte onze toekomstige collega!

Zowel op kantoor als buiten in de uitvoering hebben wij mogelijkheden. Momenteel zoeken wij stagaires voor de projecten in Leeuwarden, Zutphen en Westerbork. 

 • Project Middelseefaert te Leeuwarden – plaats voor 2 stagiaires in de uitvoering

Middelsee is een nieuwe wijk van Leeuwarden, direct onder het Van Harinxmakanaal. Een nieuw stuk stad met zo’n 3200 woningen, compact opgezet maar met veel water en groen.

In het kader van deze nieuwe woonwijk gaan wij de kades, bruggen en het grondwerk van de Middelseefeart realiseren. Dit betekent dat wij onder meer de volgende werkzaamheden gaan verrichten:

 • Aanleg van ca. 2 km kademuur
 • Realisatie van 8 bruggen met een overspanning van ca. 20m
 • Ca. 300.000 m3 grond ontgraven en afvoeren
 • Aanbrengen van ca. 1800 heipalen met een lengte van 20m

De uitvoeringswerkzaamheden starten in juni 2022 en het project dient in november 2023 klaar te zijn.

Via de volgende link is een video te zien waardoor je een goed beeld krijgt van het project: https://www.youtube.com/watch?v=HTdyImlhZPc

 

 • Werkvoorbereiding en Tenders (kantoor Meppel) – plaats voor 1 stagiaire op kantoor

Hier werk je mee in de tenderfase van een D&C of RAW werk. In de werkvoorbereiding gaat het om zowel de ontwerpfase (D&C) als de voorbereiding van projecten (uitvoeringsgericht). Door ook regelmatig op het project te kijken, krijg je de koppeling met de praktijk compleet.

 

 • Project Rondweg de Hoven te Zutphen – plaats voor 1 stagiaire in de uitvoering

Dit project betreft de aanleg van de rondweg rondom De Hoven. Deze rondweg is onderdeel van de N345 en is gelegen aan de zuidwestzijde van De Hoven.

 

Wij gaan bij dit project onder meer de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Realiseren turborotonde inclusief fietsonderdoorgang onder turborotonde;
 • Aanleg rondweg en aanleg parallelweg aan noordzijde;
 • Realiseren fietsonderdoorgang Bankstraat;
 • Rondweg aansluiten op reeds gerealiseerde spooronderdoorgang

De fietsonderdoorgangen worden in-situ gerealiseerd. Bij de Turborotonde Kanonsdijk wordt een zonnewijzer aangebracht.  

Op de website van de Provincie Gelderland is meer informatie terug te vinden over dit project: https://www.gelderland.nl/N345-dehoven

 

En dat je daar veel van leert krijgen wij regelmatig van onze stagiaires te horen! Bijvoorbeeld de volgende terugkoppeling, van Janko de Wolde, 3e-jaars student Civiele Techniek Windesheim - Zwolle

'Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Van Spijker. Ik heb vooral in de uitvoering gewerkt. In eerste instantie werd ik ingewerkt, zo leerde ik de weg een beetje kennen en wist ik goed bij wie ik met welke vraag kon aankloppen. Daarna wordt je ook gewoon 'losgelaten' en mag je zelf je werkzaamheden gaan doen en indelen. Ik wil niet zeggen dat ik echt in het diepe werd gegooid, maar dat voelde soms natuurlijk wel een beetje zo omdat je alles nog moet leren. De vrijheid en ruimte die ik bij Van Spijker heb gekregen om ook echt veel te leren die kan ik echt waarderen. 

Ik heb veel geleerd van de stage, maar ook heb ik het super naar mijn zin gehad. De sfeer onderling is gewoon heel goed. Als ik een vraag had dan kon in echt bij iedereen terecht.. Je wordt serieus genomen en er wordt iets met je input gedaan. Soms word je in het diepe gegooid en moet je zelf veel uitzoeken, contacten leggen en informatie verzamelen. Dit is uitdagend, maar ondertussen leer je heel veel van het proces en kom je zaken tegen waar je anders nooit aan had gedacht.'

 

Ben jij benieuwd hoe jouw stage er bij ons uit kan gaan zien? Neem dan contact met ons op via 0522-252589 en vraag naar Nicole van der Geest. Of mail jouw CV en motivatie naar sollicitatie@vsib.nl, ter attentie van Nicole van der Geest (Personeelszaken).

Vacatures

Bij ons werken?