Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht
In uitvoering

Sint Sebastiaansbrug Delft

6 september 2019

Aannemerscombinatie Saggitarius, bestaande uit Van Spijker Infrabouw en Solidd Steel Structures, ontving deze week de definitieve gunning voor de bouw van de nieuwe Sint Sebastiaansbrug te Delft. Iv-Infra verzorgt voor de Combinatie de (detail-)engineering, zodat een perfecte integratie van alle disciplines gewaarborgd blijft. Met de opdracht is ongeveer veertien miljoen euro gemoeid. 

Onderstaande foto's geven een beeld weer van het eindresultaat.

Foto's zijn gemaakt door: Guus Schoonewille.

Bouwwerkzaamheden 

De huidige St. Sebastiaansbrug is verouderd en vertoont scheuren. Daarnaast wil de gemeente Delft tramlijn 19, die het centrum van Delft verbindt met de TU-wijk en de TU-Campus, door laten lopen; dat kan vanwege de huidige staat niet via de bestaande brug.

De bouwwerkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit (deels) sloop van de bestaande brug, heiwerk, betonwerk van pijlers en kelder, bewegingswerk, het construeren van een stalen val, integratie van het tramspoor, geogridconstructies van toeritten, leiding-rioleringswerk en asfalteringwerkzaamheden. Het betreft een technisch complex werk vanwege het deels slopen en uitbreiden van de bestaande kelder. Daarnaast worden de werkzaamheden midden in het centrum van Delft uitgevoerd, wat een uitdaging is voor de bouwlogistiek en hinder veroorzaakt voor de dicht bebouwde omgeving. Bovendien zal de scheepvaart gewoon doorgang moeten blijven vinden.

Start bouw 

Sagittarius zal starten met het opstellen van de planning en de (detail-)engineering, waarna de omgeving en andere belanghebbenden nader kunnen worden geïnformeerd. Jan Willem Stob, algemeen directeur Solidd Steel Structures, en Alfred van Spijker, directeur Van Spijker Infrabouw, kijken met trots uit naar de werkzaamheden. “We hebben er ontzettend veel zin in om de perfecte samenwerking uit de tenderfase door te zetten in de uitvoering.” Het werk zal naar verwachting begin 2020 worden opgeleverd.

Aannemerscombinatie Sagittarius

Van Spijker Infrabouw en Solidd Steel Structures hebben in het verleden vaker in combinatie aan soortgelijke projecten gewerkt. Van Spijker Infrabouw realiseerde eerder al de busbrug over de Oude Rijn in Leiden en het station in Hoevelaken. Solid Steel Structures bouwt momenteel de beweegbare fietsbrug over de Oude Rijn in Katwijk en realiseerde in het verleden onder meer de Moreelsebrug in Utrecht en de Ketelbrug tussen Lelystad en Emmeloord.

Direct contact