Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Financieel manager

32 uur

Van Spijker Infrabouw is de afgelopen jaren sterk gegroeid en volop in ontwikkeling. Door de recente samenwerking met Mourik B.V. zijn wij daarom op zoek naar versterking!

Verantwoordelijkheden

Als financieel manager adviseer jij de directies van beide organisatie bij financiële, bedrijfskundige en strategische vraagstukken.

Je bent verantwoordelijk voor het financiële en fiscale beheer van Van Spijker en de daaruit voortvloeiende rapportages. Als MT lid ben jij een echte bruggenbouwer die eenvoudig zijn of haar weg vindt tussen de interne en externe stakeholders en de verbindende factor vormt tussen business en finance. Je stuurt 4 medewerkers aan van de financiële- en projectadministratie en bent daarnaast verantwoordelijk voor het optimaliseren van de ICT.

Van Spijker is een echte projectenorganisatie, ervaring hiermee is dus een vereiste. Gezien de dynamiek binnen de organisatie is geen dag hetzelfde.

Taken

Organisatie breed

 • Je stelt periodieke financiële rapportages op, zoals begrotingen, jaarrekeningen, investeringsanalyses, etc. en neemt strategische en operationele beslissingen aan de hand hiervan.
 • Je rapporteert aan en werkt nauw samen met de Algemeen Directeur van Van Spijker voor wie jij strategisch adviseur en sparringpartner op het gebied van bedrijfsvoering bent.
 • Ontwikkelen en implementeren van financiële kaders en procedures, waaronder Key Performance Indicators (KPI's).
 • Het voorbereiden en begeleiden van het controleproces van de accountants.
 • Je signaleert en analyseert financiële trends en ontwikkelingen om hier vervolgens op in te kunnen spelen.
 • Optimaliseren en realiseren van verbeterprocessen om de kwaliteit, efficiency en verdere digitalisering van de organisatie naar een hoger niveau te brengen.

Project gerelateerd

 • Financieel aansturen en bewaken van de diverse projecten in termen van contracten (UAV/GC en RAW), projectrisico’s, liquiditeit en marge- en cashmanagement. Vanuit projectcontroles zelfstandig naar acties komen en deze realiseren in nauwe samenwerking met de betreffende projectteams.
 • Zorg dragen voor projectprognoses en periodieke financiële projectrapportages.
 • Analyseren en controleren van de projectvoortgangsrapportages, tijdig signaleren van afwijkingen t.o.v. de projectbegrotingen en actie nemen naar het projectmanagement.

Persoonlijk profiel

 • Je kunt snel verbanden leggen en weet bij belangentegenstellingen de stakeholders tot elkaar te krijgen. Je bent in staat op diverse niveaus te schakelen.
 • Je bent een communicatief sterke bruggenbouwer; je toont sensitiviteit, aanpassingsvermogen, flexibel gedrag en overtuigingskracht. Je weet gevoeligheden te onderkennen, verwachtingen te managen en hier ook intern naar te acteren.
 • Je bent ondernemend, kritisch, resultaatgericht en daadkrachtig. Je kunt snel schakelen en voelt je thuis in een no-nonsense familiebedrijf.

Wat wij vragen

 • Afgeronde HBO-/WO-opleiding: Finance, Bedrijfseconomie of Accountancy.
 • Ruime werkervaring als financieel verantwoordelijke binnen een projectenorganisatie (project- accounting en control, marge- en cash management).
 • Je bent in staat om resultaatfocus en business drive in een technische omgeving toe te voegen.
 • Woonachtig in de regio Meppel (of op max. 1 uur reisafstand).
 • Ervaring met analyse tools en automatiseringsvraagstukken.
 • Het betreft een functie voor onbepaalde tijd voor 32 uur per week. Een goede werk en privé balans komt volgens ons jouw functioneren ten goede. We gaan daarom graag in gesprek over hoe dit voor beide partijen zo goed mogelijk in te passen is.

Wie zijn wij?

Van Spijker Infrabouw is een in 1980 opgericht familiebedrijf. Begonnen als specialist in de civiele betonbouw en uiteindelijk uitgegroeid tot een aannemer die complete multidisciplinaire infraprojecten realiseert waarbij de innovatieve realisatie van de civiele kunstwerken een onderscheidende rol speelt.

Van Spijker is met 65 medewerkers goed voor een jaaromzet van 30 miljoen euro. De projecten omvatten onder meer infrastructuur, bruggen, viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen. Als multidisciplinaire speler in de wereld van infra brengen wij voor elk vraagstuk – groot of klein – de juiste kennis in.

Van Spijker Infrabouw staat voor het betrokken en doelgericht realiseren van uitdagende projecten. Wij zijn gericht op samenwerking, innovatief, integer en duurzaam ondernemen.

Interesse in deze functie? Stuur dan jouw sollicitatie naar sollicitatie@vsib.nl, t.a.v. Nicole van der Geest, P&O-medewerker. Zelfstandigen zijn ook welkom om te reageren.

Vacatures

Direct contact