Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht
In uitvoering

Ecoducten N344 en N302

30 maart 2020

9 juli '19 - De leefgebieden op de Veluwe zijn op dit moment versnipperd. Daarom is er een belangrijke verbinding op de Veluwe nodig. Hierom wordt er in opdracht van de Provincie Gelderland twee nieuwe ecoducten aangelegd. Deze ecoducten komen ten westen van Apeldoorn. Bij Kootwijk over de N302 en bij Nieuw Millingen over de N344. De ecoducten verbinden de Noord- en Zuid-Veluwe weer met elkaar, waardoor dieren veilig kunnen oversteken.

30 maart '20

Onderstaande foto's geven een mooi beeld van de voortgang van de werkzaamheden. 

 

De Veluwe weer één natuurgebied 

De Veluwe is door een aantal rijkswegen en twee provinciale wegen verdeeld in een Noord- en Zuid-Veluwe. Dieren kunnen moeilijk van het ene naar het andere deel. De ecoducten/natuurbruggen dienen ervoor te zorgen dat de dieren veilig van het ene deel naar het andere kunnen komen. De ecoducten dienen voor alle diersoorten en flora uit de aangrenzende natuurtypen geschikt te zijn. Als doelsoorten worden het edelhert en de herpetofaunasoorten gehanteerd. Doordat de dimensies en de inrichting van de ecopassages afgestemd worden op de doelsoorten, zullen de voorzieningen ook voor veel andere soorten gebruikt kunnen worden. Hierdoor zal de biodiversiteit toenemen. 

 

Voor een beter beeld, klik op de volgende link voor de animatie video: https://vimeo.com/314027006.

Bron: Provincie Gelderland 

Planning 

Vanaf september 2019 worden er werkzaamheden uitgevoerd op dit project. Naar verwachting worden de bruggen in maart/april ingehangen. Vervolgens duren de werkzaamheden tot en met augustus 2020. 

Afb: Ecoducten N344 en N302 5

Bron: Beeldkwaliteitsplan ecoducten N344 en N302

Afb: Ecoducten N344 en N302 6

Bron: Beeldkwaliteitsplan ecoducten N344 en N302

Direct contact