Wij bieden de totaaloplossing

Een inventieve denkwijze

Hoogste ladder niveau 5 CO2 uitstoot

Duurzaamheid centraal

Naar overzicht

Calculator infra/beton

Fulltime

Als calculator bij Van Spijker Infrabouw ga je zelfstandig aan de slag met calculaties voor innovatieve civiele beton bouwwerken en GWW vraagstukken. Een uitdagende functie bij een écht familiebedrijf!

Dit ga je doen

Als Calculator heb jij binnen Van Spijker een onmisbare functie. Jij zorgt er met jouw calculaties tenslotte voor dat we de mooiste projecten binnenhalen.

En dan vraag jij je natuurlijk af, waarom zou ik voor een baan bij Van Spijker kiezen?

 • Binnen je functie krijg je de vrijheid om het werk naar eigen inzicht in te delen.
 • Tweewekelijks worden de openstaande aanbestedingen en projecten besproken in het tenderoverleg, mooi overzichtelijk.
 • Er heerst een fijne werksfeer binnen een gedreven team van 4 professionals waarmee je nauw samenwerkt.
 • Je ervaart een gevoel van thuiskomen als je op zoek bent naar een werkgever die je vraagt je steentje bij te dragen, je verantwoordelijkheid te nemen en je eigen ideeën vooral te delen.
 • Er is voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei. Het uitbreiden en bijhouden van je kennis wordt zeker aangemoedigd.
 • Bij deze groeiende organisatie is er direct uitzicht op een langdurig dienstverband.

Deze functie is uitdagend dankzij de verschillende contractvormen waarmee jij werkt en de diversiteit in taken. Bij elk contract maak je de kansen en risico’s inzichtelijk, waarbij geen detail jou ontgaat. Een proactieve werkwijze wordt zeer op prijs gesteld en jouw voorstellen voor alternatieve materialen, leveranciers, werkmethoden en/of besparingsmethoden worden meegenomen in de te nemen beslissingen. Om de benodigde input te krijgen treed jij veelvuldig in contact met collega's, leveranciers en onderaannemers. Hierdoor ben jij in staat om rechtstreeks met het hoofd calculatie of de directie een zo scherp mogelijke inschrijfsom of prijs te bepalen en die aanbesteding binnen te slepen. Daarnaast maak je voor lopende projecten werkbegrotingen, trek je hoeveelheden uit en reken je meer-minderwerken uit.

 

Wie zijn wij

Van Spijker Infrabouw bestaat al ruim 40 jaar en is daar trots op. Alle ruim 70 medewerkers zijn onderdeel van het team en ook jij bent hierin een onmisbare schakel.

Op de bovenverdieping van onze hoofdlocatie in Meppel heerst een ontspannen sfeer en is er altijd wel een collega met wie je even kunt sparren. De afdeling calculatie bestaat uit een viertal gedreven professionals, waarmee je nauw samenwerkt. Bij grotere aanbestedingen maak jij eventueel deel uit van een groter tender- of projectteam. 

Naast goede koffie wordt er tussen de middag een gezonde wandeling gemaakt. Zo spreek je bijvoorbeeld ook eens die collega werkvoorbereider over zijn weekend of gezamenlijke interesses. Samenwerken en samen werken dus!

 

Op de inframarkt is Van Spijker een kleinere speler, maar wij hebben grootse ideeën en innovatieve oplossingen. De projecten omvatten onder meer aanleg van wegen, riolering, bruggen, viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen. Als multidisciplinaire speler in de wereld van infra brengen wij voor elk vraagstuk – groot of klein – de juiste kennis in.

Wat neem je mee/wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde MBO/HBO opleiding richting Civiele techniek
 • Je hebt de nodige ervaring binnen de infra- en/of civiele betonbouw
 • Kennis van IBIS-TRAD is mooi meegenomen

Jouw competenties:

 • Proactief, verantwoordelijk en organisatorisch
 • Teamspeler, ondernemend en stressbestendig
 • Zelfstandig, accuraat en analytisch

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende fulltime functie bij een multidisciplinaire aannemer met complexe projecten.
 • Werken in een hecht familiebedrijf waar iedereen elkaar kent. Jij en jouw collega’s delen dezelfde passie voor techniek.
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform cao Bouw & Infra, passend bij de functie en de kennis en ervaring die jij als professional meebrengt.

 

Kom jij eens een kop koffie drinken?

Mail jouw reactie aan Nicole van der Geest, Personeelszaken via sollicitatie@vsib.nl. Bij vragen kun je ons ook bellen op 0522-252589. 

Vacatures

Vacatures